loading...
پرستاری نوین
mohsen dehghan بازدید : 13 سه شنبه 26 آذر 1392 نظرات (0)

بدليل اثر ضد انعقادي هيرودين (Hirudin) بزاق زالو، امروزه در تحقيقات جديد ثابت شده است كه پس از عمل جراحي آنژيوپلاستي قلب و بطور كلي در بيماري‌هاي كرونري قلب، زالو مي‌تواند نقش مؤثري ايفا كند و Risk جراحي و Side Effect و خطر حملات قلبي را به حداقل كاهش دهد. در هندوستان 20بيمار با واريس اندام تحتاني (پيشرفته) كانديد زالو درماني شده و پاسخ درماني شگفت‌آوري مشاهده شده و تمامي بيست نفر (100% بيماران مورد مطالعه) كاملاً درمان شدند.

ريكاو و كولين آمريكايي در مقاله‌اي تحت عنوان كاربردهاي نوين زالو درماني گزارش اثر شگفت‌انگيز زالو درماني در بهبودي پيوند Rejecct شده انگشت قطع شده دست يك كودك سه ساله و گرافت عضلاني گردن يك مرد 67 ساله را قيد كرده‌اند.

سابقه زالو تراپي به 1500 سال قبل از ميلاد در مصر باستان بر مي‌گردد. در قرن 19 در آمريكا از زالو براي درمان هموروئيد، بيماري‌هاي لثه و دهان و بيماري‌هاي متنوع ديگري استفاده مي‌شد.

امروزه در مهار Venous Congestion (مهمترين كمپليكاسيون جراحي‌ها پلاستيك و ميكروسكوپي و پيوند اعضاء و گرافت‌هاي پوستي) زالو به خوبي عمل مي‌كند و مانع احتقان خون، هماتوم، ادم، ترومبوز و نكروز عضو يا فلاپ پيوند زده شده مي‌گردد(البته زالو در نارسايي شرياني يا ايسكمي بافتي چندان موثر نيست و infection‌هاي مشاهده شده پس از زالو تراپي در چنين بيماراني بوده است).

Gerald و James ضمن معرفي Case هاي متعدد و متنوعي كه با متد زالودرماني Reject پيوند عضو قطع شده آنها بهبودي يافته، بحث كاملي پيرامون عفونت‌هاي متعاقب زالو و آنتي‌بيوتيك تراپي آن ارائه داده است.

زاخارسكي و همكارانش در Report خود بيماري با ملانوم بدخيم متاستاتيكي را معرفي كردند كه طي سه جلسه زالو درماني كاملاُ مداوا شده است (تحريك رشد سلولهاي سرطاني ملانوم به دليل آنزيم مترشحه از سلولهاي ملانوم است كه هيدرودين بزاق زالو مهار كننده اين آنزيم است.)

دكتر NAZAR در Lik Sprava 1998 Aug شرح درمان ميوكارديت عفوني را با هيريدوتراپي آورده است.

پژوهشگران دپارتمان فارماكولوژي دانشگاه كنتاكي از لحاظ بيوشيمي مقايسه‌اي ميان هپسارين و هيرودين به عمل آوردند كه اثر اختصاصي‌تر هيرودين نسبت به هپارين را به دليل زير توجيه كرده‌اند :

1ـ هيرودين براي فعال شدن نياز به كوفاكتور ندارد

2ـ هيرودين اثرات پايدار و يكنواخت dose-dependent دارد

3ـ هيرودين اثر مستقيم روي مهار ترومبين دارد

4ـ هيرودين toxicity (مسموميت) نمي‌دهد.

جوزف آيتون جراح ترميمي بيمارستان ماساچوست ايالات متحده در سال 1985 وازنش(Reject) پيوند گوش يك پسربچه را با زالو مرتفع ساخت.

امروزه جامعه جراحان انگلستان پس از مشاهده اثرات معجزه آساي زالو در جراحيهاي پلاستيك و گرافتهاي پوستي و پيوند اعضاء‍، كاربرد زالو پس از پيان جراحي و حتي در حين عمل، را كاملاً پذيرفته‌اند و مورد تأكيد قرار مي‌دهند.

پروفسور ايواليو از دانشگاه مون‌پليه (فرانسه) معتقد است هنوز تمامي اسرار و خواص مثبت پزشكي زالو كشف نشده است و دست كم ده اثر درماني براي زالو قائل است.

در كشور روسيه درمان با زالو بسيار رواج يافته است بطوري كه بيماريهاي مختلف از سردرد و بيماري قلبي و پوستي گرفته تا حتي ضعف قواي جنسي را با زالو اندازي معالجه مي‌كنند.

در مسكو و اوكراين كرم‌هاي آرايشي جهت رفع چروك صورت ابداع شده است كه ماده مؤثره آن از زالو استحصال شده است.

در اوايل قرن نوزدهم سالانه 30ميليون عدد زالو از آلمان به آمريكا صادر شده و مورد مصارف درماني و طبي قرار گرفته است.

در تحقيقات ارائه شده از سوي دانشگاه استانفورد كاليفرنيا كه در مجله لارنگوسكوپ (آگوست 1998) چاپ شده است، كاربرد زالو در جراحي‌هاي پلاستيك و ترميمي با درصد موفقيت بالايي همراه بوده است. (كاهش واپس زدن پيوندها و گرافت‌ها)

پروفسور مي‌ير، آلتون، اوخنر و هورتر معتقدند هر گونه كانون عفوني بدن را بوسيله زالو مي‌توان ريشه‌كن كرد.

زاخارين روسي معتقد است زالو موجب انبساط عروق موضع نيز مي گردد و بلكه اثر وازودلاتاسيون عمومي بدن را براي آن قائل است چرا كه مشاهده مي‌شود كه در crise هيپرتنشن، پس از مصرف زالو، فشار به حد نرمال ر مي‌گردد.

هر زالو پنج تا پانزده ميلي‌ ليتر خون مي مكد ( ده برابر حجم بدن خود ) طي مدت 60 - 15 دقيقه.

خونريزي پس از جدا شدن زالو 10 – 2 ساعت طول مي‌كشد ماده بي‌حسي تزريق شده توسط زالو در موضع سبب از بين رفتن درد حين نيش زدن و مكيدن خون مي‌شود.

هيرودين سبب:

1ـ مهار تبديل فيبرينوژن به فيبرين و بالطبع مهار انعقاد خون

2ـ شل‌شدن عضلات صاف ديواره ‌عروق و بالطبع گشادشدن عروق(Vasodilatation)

3- افزايش و بهبود فلوي خون در دكتر آلبرت كراشينيوك در روسيه دو Case جالب بدين ترتيب معرفي كرده است.

1) كودكي 6 ساله با سابقه cp ـ فلج مغزي ـ كه مدت 5 سال توانايي راه رفتن نداشته است و پس از جلسات زالو درماني بخوبي راه رفته و علايم cp ناپديد شده است.

2) زن جواني با سابقه حملات آسم Status و نازائي. طي مرحله اول هيرودوتراپي آسم وي كاملاً بهبودي يافته و پس از مرحله دوم هيرودوتراپي باردار شده و صاحب فرزند مي‌گردد! جالب است بدانيم فقط 2% اطفال متولد شده داراي آپگار 10 مي‌باشند كه اين نوزاد داراي آپگار 10 بود(!)

دانشمندان سن‌پترزبورگ روسيه طي سال‌هاي 97ـ93 دو تئوري زير را درباره توانايي‌هاي درماني زالو اثبات كرده‌اند :

الف ـ bioenergetical effect : زالوها توانايي ايجاد ثبات در مناطق حياتي را دارند. در آزمايشگاههاي بيوفيزيك و بيومكانيك انستيتو كورتكوف روي اثر زالو در kirlian effect (پرتوافكن luminescence بافتهاي بيولوژيك در ميدان‌هاي الكترومغناطيسي با فركانس بالا) مطالعه شده و متوجه شدند كه پس از زالو تراپي افزايش luminescence را شاهد هستيم و بطور قابل ملاحظه‌اي افزايش پايداري انرژتيك و سازه‌هاي اطلاعاتي در بافتها را شاهد هستيم كه با هيچ متد درماني ديگري اين افزايش حاصل نمي‌شود.

ب ـ neiro-throphical effect : ترشحات زالو موجب تحريك رشد نرون‌ها و نورودندريت‌ها و ترميم و نوسازي آنها مي‌گردد. اين كشف مي‌تواند افق روشني در درمان بيماري‌هاي ناعلاج CNS پاركينسون، اسكلروزيس(MS).CVA. ترومبوز عروق مغز، آلزهايمر و . . . براي ما باز كند.

كرسي زالو درماني سن‌پترزبورگ (MAPS) در آخر توصيه مي‌كند : ما معتقديم هر پزشكي اعم از جراح آنكولوژيست، ارتوپد، دندانپزشك، ژينكولوژيست و . . . بايستي توانايي‌هاي درماني زالو را بشناسد و استفاده كند. زالو توانايي درمان گروه متنوعي از بيماري‌ها را دارد نظير : زخم معده، كوليت، پروستاتيت، برونشيت، التهابات كبد و كيسه صفرا، گاستريت، هموروييد، اغلب بيماريهاي پوستي، اسپاسم عضلاني، واريس، نازائي، آدنوم پروستات، ناباروري مردان، كاهش ميل جنسي(Impotnce)، الكليسم، ترك اعتياد(مواد مخدر).

دكتر Sawyer از مؤسسه تحقيقاتي بيوفارم انگلستان معتقد است كه در دهان زالو آنزيم ژاله مانندي بنام Orgelase موجود است كه در درمان بيماري‌هاي چشمي و آرتريت روماتوئيد كاملاً كارآيي دارد. فرانسه در سال 1850 بيش از صد ميليون زالو از روسيه وارد كرده است و در سالهاي 1950 تنها در شهر فيلادلفياي آمريكا 000/750 زالو استفاده شده است.

جايگاه زالو در طب سنتي ايرانيان :

شيخ‌الرئيس ابن‌سينا باب مبسوطي پيرامون زالو دارد و چنين مي‌فرمايند :

«از زالوهايي كه كرك‌ريز و نرم دارند يا لاجوردي رنگ هستند پرهيز كنيد زيرا دچار غشي، خونريزي، تب، سستي و قرحه‌هاي بدخيم خواهيد شد. از زالويي استفاده شود كه در آب‌هاي خزه‌دار كه محل زيست قورباغه‌هاست نمو كرده و نه زالويي كه در آبهاي گل‌آلود سياه بوده است. زالو بهتر است «حجامت» خون تباه را از عمق بدن بيرون مي‌كشد. زالو را ابتدا سرازير نگهداريد تا استفراغ كند و محتويات شكمش بيرون آيد سپس اندكي خون بره به او بدهيد. سپس مواد چسبنده و كثيف بدن او را با بوراكس پاك كنيد ] استفاده از مواد صابوني عطردار مضر است[ و جايي را كه مي‌خواهيد زالو بگذاريد با دست مالش دهيد تا سرخ شود. اگر جاي زالو انداختن را با گل سرشور يا خون اندود كنند. زالو بهتر مي‌چسبد. بهتر آن است كه پس از جدا شدن زالو، محل گزش او را حجامت برنهيد تا احياناً اگر آزاري و عفونتي براثر نيش زالو عارض شده، از بين برود اگر پس از زالو اندازي خون بند نمي‌آيد مازوج سوخته، نوره، خاكستر يا سوده نرم ] يا پودر باقلا و زردچوبه[ استعمال شود. زالو اندازي براي بيماري‌هاي پوست از قبيل جوش‌ها، دمل‌ها، لكه‌هاي سياه و نقطه‌هاي سياه و سپيد و . . . مفيد است.»

در طب عاميانه نيز زالو در كوچه و بازار به فروش مي‌رسيده و تا حدود سي‌سال قبل، همه مي‌دانستند كه براي علاج زخم چركين و دمل بهترين درمان زالو اندازي است. يا براي پيشگيري از فساد دهان و لثه و داشتن دندانهاي محكم بايد بناگوش را زالو گذاشت. مخبرالسلطنه در كتاب خاطرات و خطرات حكايتي جالب نقل مي‌كند : «جهانگيرخان وزير صنايع دچار قانقريا شد و دكتر تولوزان فرانسوي (پزشك مخصوص دربار) دستور به قطع پاي ايشان داد. آشنايان جهانگيرخان با قطع پا مخالفت ورزيده و ميرزاحسن‌خان جراح‌باشي محله را به عيادت جهانگيرخان آوردند. او پس از معاينه گفت به من يازده روز فرصت دهيد تا اين پا را معالجه كنم. ميرزاحسن در سه نوبت زالوي زيادي به پاي بيمار انداخت و پس از ياده روز از تولوزان فرانسوي دعوت كردند كه پا را ملاحظه كند. تولوزان وقتي پا را ديد، بهبود آن را تأييد كرد و از اينكه قبلاً به ميرزاحسن ناسزا گفته بود معذرت خواهي كرد و دويست تومان به ميرزاحسن داد».

زالو اندازي جزو سنت‌هاي درماني پذيرفته شده و به همان معروفيت و مقبوليت حجامت و قصد (رگ‌زني) بين توده‌هاي مردم رواج داشت. آري اين حيوان يك گرمي به ظاهر مشمئز كننده طي ساليان دراز بيماري‌هاي صعب‌العلاجي را براحتي درمان مي‌كرد و بيماران را از صرف هزينه‌هاي گزاف، بريده شدن از اندام‌ها، بد شكل شدن پوست، فلج شدن ناشي از سكته مغزي و . . . نجات مي‌داده است. تأييد اين نظر را با پرسش از افراد 40سال ببالا مي‌توانيد جستجو كنيد.

ديدگاه حكيم جرجاني پيرامون زالو درماني :

جرجاني معتقد است بهترين زالو، زالوي موجود در آب‌هاي پاكيزه است و شكل او بايد همانند دم موش باشد و شكم او سرخ و پشت او سبز و سرش كوچك باشد و او نيز معتقد است منفعت زالو بيشتر در بيماري‌هاي پوستي مانند ريش بلخي، قوبا، سعفه و . . . مي‌باشد. طريقه استعمال و موارد احتياطي كه جرجاني برشمرده همان ديدگاه بوعلي‌سيناست كه از تكرار آن صرف‌نظر مي‌كنيم. نكته بارز افتراق ديدگاه جرجاني با تمام حكما درباره كاربرد زالو اين جمله او در كتاب ذخيره است كه مي‌فرمايد : «نخست تن را به فصد و مسهل پاك بايد كرد و سپس ديوچه (زالو) را فراز گذاريد تا منفعت او پديد آيد»

لازم به ذکره که این مطالب رو از اینجاکپی کردم...

+ نوشته شده در  یکشنبه چهارم آذر 1386ساعت 22:20  توسط یاسمن  |  نظر بدهید

سرماخوردگي

 همه تو خونه سر ماخورديم از اشکان ۳ ساله و نگار ۱۴ ساله و من  ۴۱ساله و رامین ۴۲  ساله!!!  همیشه پاییز که میشه با شروع مدارس و رفتن من به مدرسه و اشکان به مهد این سرماخوردگی ها شروع میشه و... داشتم یه مقاله در مورد نعنا میخوندم گفتم شاید به دردتون بخوره. 

رعايت توصيه هاي زیر در پيشگيري، کاهش يا درمان سرماخوردگي و جلوگيري از شيوع و انتقال آن مي تواند مؤثر باشد.

۱ـ رعايت بهداشت از جمله شستن دست ها، به ويژه قبل از هر وعده غذايي و بعد از توالت. همچنين موقع سرفه يا عطسه حتماً بايد جلوي دهان خود را با دستمال کاغذي بگيريد و سپس آن را دور بيندازيد.

2- مصرف مايعات بيشتر از حالت عادي. آب پرتقال و لیموترش به علاوه کمی آب انار که میتونه خوش رنگیش هوس انگیزش کنه...

3- شستن بيني با آب نمک ( با غلظت 9 گرم در يک ليتر ) يا محلول نرمال سالين ( که به طور آماده در داروخانه ها موجود است ) چندين بار در شبانه روز جهت باز شدن مجراي بيني و خروج ترشحات بيني.

4- استراحت و خواب کافي، که يکي از مهم ترين عوامل بهبودي سرماخوردگي است ، چون مقاومت بدن با استراحت و خواب کافي افزايش مي يابد.

5- چون اکثر افراد به خصوص کودکان در هنگام سرماخوردگي تا حدي اشتهاي خود را از دست مي دهند ، لذا استفاده از غذاهاي سبک مانند شير، سوپ، آش و... توصيه مي شود. استفاده از ورمیشل های شکل حیوون یا حروف الفبا ميتونه بچه ها رو ترغيب كنه به خوردن سوپ.

 6- در صورت داشتن تب هنگام سرماخوردگي ( به خصوص تب بالا ) ، حتماً به پزشک مراجعه کنيد تا با تجويز آنتي بيوتيک هاي خوراکي يا تزريقي و ساير داروها از بروز مشکلات بعدي پيشگيري شود.

7- در صورتي که سرماخوردگي چندان جدي نباشد، با رعايت نکات مذکور در دو سه روز اوليه بهبود مي يابيد، ولي اگر با گذشت زمان سرماخوردگي تشديد شود، به ويژه اگر همراه با تب باشد، بايد به طور حتم به پزشک مراجعه کنيد تا در اولين فرصت درمان دارويي شروع شود.

8- ظروف غذاخوري و لوازم بهداشتي شخص در طول دوره سرماخوردگي بايد مجزا باشد.

9- در صورت تجويز آنتي بيوتيک خوراکي يا تزريقي، حتماً دوره آن را کامل کنيد ، چون در غير اين صورت ممکن است مشکلات بعدي ايجاد شود. متأسفانه در بسياري از موارد مصرف داروها ، به ويژه آنتي بيوتيک ها طبق دستور دقيق و کامل پزشک صورت نمي گيرد؛ به طور مثال پزشک تشخيص مي دهد که کودکي براي مدت 10 روز بايد از يک نوع آنتي بيوتيک خاص مصرف کند، ولي ممکن است طي 3-2 روز اول پس از مصرف دارو، کودک ظاهراً سلامتي خود را باز يابد و آثار بيماري از نظر ظاهري در او ديده نشود و يا تب او قطع شود. در اين حالت، پدر يا مادر به خيال اينکه کودک بهبود يافته است، به طور خودسرانه دارو را قطع مي کنند و فکر مي کنند که ادامه مصرف دارو لازم نيست، در حالي که براي از بين بردن کامل ميکروب و يا ويروس در بدن، زمان تشخيص داده شده توسط پزشک و دوره درمان را بايد کامل کرد. در صورتي که دوره درمان با دارو ناقص رها شود، پس از مدت کوتاهي ميکروب ها و ويروس هاي باقي مانده در بدن فعال شده و کودک مجدداً بيمار مي شود. اين مسئله گاهي چند مرتبه تکرار مي شود که در اين صورت با مقاوم شدن ميکروب ها در مقابل داروها ، ديگر داروهاي تجويزي در بدن اثر نخواهند کرد و بيماري بهبود نخواهد يافت. که البته متاسفانه خیلی ها به این مورد توجه نمیکنن.

10- استفاده از دستگاه بخور ساده و يا همراه با بُخورهاي دارويي ( INHALERS )، براي مرطوب شدن هوا و تنفس بهتر شخص سرماخورده مفيد است. استفاده از INHALER ، باعث ضدعفوني کردن محيط ، رفع گرفتگي بيني و کاهش ميکروب ها و ويروس ها در محيط مي شود . این دستگاه های بخور سرد خیلی عالیه ما دو ساله گرفتیم و من هر سال از اول اخرهای پاییز روشنش میکنم بخور سرد اصلا مثل بخور گرم هوای اتاقو سنگین نمیکنه.

سالم و تندرست باشيد

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
با سلام به شما بازدید کننده ی گرامی امیدوارم لحظات خوب و خوشی در وبلاگم داشته باشید..
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 45
  • کل نظرات : 2
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 1
  • آی پی امروز : 8
  • آی پی دیروز : 1
  • بازدید امروز : 11
  • باردید دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 23
  • بازدید ماه : 126
  • بازدید سال : 531
  • بازدید کلی : 1,910
  • کدهای اختصاصی
    src="http://www.sibtheme.com/tools/shariati/cod1.js">

    سیب تم



    ساعت فلش

    
  • انجمن
  • اوقات شرعی

    ابزار هدایت به بالای صفحه

    دیکشنری

    تماس با ما

    اللّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَعَلى آبائِهِ في هذِهِ السّاعَةِ وَفي كُلِّ ساعَةٍ وَلِيّاً وَحافِظاً وَقائِدا ‏وَناصِراً وَدَليلاً وَعَيْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَك َطَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فيها طَويلاً

    دريافت كد دعاي فرج

    سیب تم


    دریافت کد پرواز حباب ها

    جدول لیگ برتر

    سوسا وب تولز - ابزار رایگان وبلاگ


    کد کج شدن تصاوير


    نایت نما

    سوسا وب تولز -ابزار وبلاگ
    صدایاب - سوسا وب تولز
    Susa Web Tools
    نویسنده


    Dr.mohsen dehghan